Väx med oss

hydraulik bild

”Vi har fått tillgång till den absoluta eliten inom hydraulik, vilket är en fantastisk resurs för våra kunder och medarbetare”

HINDAB startades 1986 av lokala entreprenörer och har idag välkända etableringar i Nässjö, Tranås och Vetlanda. HINDABs verksamheter håller mycket hög kvalitet och företaget har långa och goda relationer till sina industrikunder.

– Totalt är vi femton personer som försörjer industri, lantbruk och skogsbruk med service och komponenter inom hydraulik, pneumatik, transmission och kullager, säger Tomas Fyhr, VD på HINDAB. Kompetenserna kan variera beroende på de omgivande industrierna, men på samtliga orter har vi en industri- butik med ett noga utvalt sortiment från våra kärnleverantörer.

Precis som Volito Automation har HINDAB stort fokus på kompetens och erfarenhet, vilket är ett av skälen till att de båda företagen funnit varandra.

– Inom Volito Automation finns grundfilosofin att det är människorna i företaget som gör verksamheten framgångsrik, säger Tomas Fyhr. Gruppen har knutit till sig en imponerande mix av specialister med lång erfarenhet och unga välutbildade medarbetare. Vi delar den filosofin.

Genom förvärvet berikas Volito Automation med flera strategiskt viktiga kompetensområden. Samtidigt förstärker HINDAB sitt kunnande inom hydraulik.

– Vi har fått tillgång till den absoluta eliten inom hydraulik, vilket är en fantastisk resurs för våra kunder och medarbetare, säger Tomas Fyhr. Samtidigt breddar vi Volito Automations produkt- och tjänsteutbud på ett sätt som ger oss ett starkt gemensamt erbjudande. Kombinationen av hydraulik, pneumatik, transmission och kullager är unik bland MRO-företag på marknaden. Med Volito Automations strategiska utbredning kan vi nu lansera de här kompetenserna i Sveriges industritäta områden. Det innebär också stora möjligheter för gruppens befintliga industrikunder.

Sammanslagningen har rönt stort intresse bland HINDABs kunder. Många är nyfikna och vill veta vad framtiden erbjuder.

– Kunderna är mycket positiva till sammanslagningen, säger Tomas Fyhr. Volito Automation har redan gott rykte bland våra kunder, bland annat genom HydSupply i Smålandsstenar som har mycket gott renommé häromkring. Vi har redan inlett flera gemensamma projekt med företagen i Volito Automation och inom en snar framtid ska vi presentera oss gemensamt för omvärlden.

Är du redo att starta världens bästa företag?

Våra expansionsplaner är oförändrade med det långsiktiga målet att bli marknadsledande i Norden. Därför söker vi alltid efter nya intressanta partners och entreprenörer som vill vara med och utveckla sina idéer, tillsammans med oss.

Vår filosofi, eller drivkraft, är enkel. Vi vet att konkurrensen är stor. Vi verkar på en marknad där vi är omgivna av erfarna och yrkesskickliga aktörer. För att nå en nivå som motsvarar våra förväntningar på ökande försäljning och ökande marknadsandelar måste vi tillhöra de bästa. Och det är vår övertygelse att man blir bäst genom att ha de bästa människorna, och låta dem utveckla sin potential.

Att bli en del av Volito Automation är utmanande. Vi väljer våra medarbetare och partners noga. Vi ställer höga krav på kunskap, erfarenhet, kundförståelse och entreprenörskap. I gengäld erbjuder vi ett alldeles unikt sammanhang – en miljö där viljan att skapa något eget, och att lyckas, är central. Där alla har en samstämmig syn på långsiktighet, kvalitet och bra relationer.

I Volito Automation har du möjlighet att utveckla det du verkligen tror på. För närvarande är våra dotterföretag inriktade på hydraulik inom ett flertal applikationsområden. Men vi ser gärna att vår fortsatta expansion breddar vårt erbjudande, till exempel inom pneumatik, elektronik, styr- och reglerteknik eller robotteknik. Framöver har vi siktet inställt på fortsatt expansion och att fortsätta stärka våra positioner, såväl i Sverige, Norge och Finland som i nya verksamhetsländer.

Är du redo att starta det bästa företag du någonsin arbetat på?

Välkommen till Volito Automation!

Hydx
Hydsupply

Följ oss

Skeppsbron 3
211 20 Malmö
Sverige

040-660 30 00

040-660 30 29