Jobba hos oss

Johan Frithiof, VD Volito Automation AB

Ta chansen att arbeta med de bästa

Att arbeta på Volito Automation är en unik karriärmöjlighet inom industriell automation.

Vår grundfilosofi är att det är människorna i företaget som gör verksamheten framgångsrik. Därför söker och rekryterar vi målmedvetet Nordens bästa entreprenörer, medarbetare och partners.

Här får du arbeta sida vid sida med branschens mest erfarna projektledare och tekniker. Dina kollegor är ambitiösa och målmedvetna och ställer höga kvalitetskrav. Samtidigt har vi en företagskultur där det är självklart med ett långsiktigt perspektiv, goda relationer, korta beslutsvägar och hög trivsel på jobbet.

Arbetsmiljön inom hela Volito Automation är öppen och dynamisk med i det närmaste obegränsade möjligheter att utveckla verksamhet, erbjudande och din egen befattning. Du arbetar självständigt med stort personligt ansvar, du styr över din egen tid, du träffar mycket människor, du arbetar mycket i grupp både på hemmaplan och ute på fältet, och du får hela tiden utveckla ditt kunnande.

Är du intresserad av att veta mer om dina möjligheter inom gruppen är du välkommen att höra av dig. Vi tror på att sammanföra människor med olika erfarenheter och bakgrunder. Vi ser också gärna att du som hör av dig till oss är i början av din karriär, eller fortfarande går på universitet.

 

Har du förslag på nya samarbeten eller är du intresserad av att söka arbete eller ställa frågor om praktik?

Hör av dig till Johan Frithiof, johan.frithiof@volitoautomation.se.

Ett yrke som är utmanande och lärorikt, med stor frihet

Intresset för teknik har funnits där sedan barnsben. Efter färdig utbildning valde Matts Lindqvist målmedvetet hydraulikbranschen. Idag tillhör han branschens mest erfarna och arbetar sedan ett år tillbaka på HydX i Stockholm. Han beskriver en vardag som passar alla som gillar utmaningar, omväxling, frihet, teamkänsla – och att hela tiden lära sig nya saker.

– Jag började tidigt med hydraulik redan som tolvåring, som hjälpreda i min fars företag, säger Matts Lindqvist. Vi servade maskiner som mobilkranar, truckar och lastmaskiner. Sedan blev det Arméns tekniska skola under militärtjänsten och efter det en tvåårig maskiningenjörsutbildning med inriktning hydraulik.

Matts är teknik- och systemansvarig på HydX där han designar lösningar till hydrauliska applikationer. Kunderna är tillverkare av kraftfulla maskiner som används i skog och mark, på sjön, i hamnar samt inom industrin. Det kan handla om hjullastare, maskiner på fartyg, lastkranar, truckar eller industrirobotar.

– Hydraulik kan uppfattas som torrt och tråkigt, men det stämmer inte alls. Modern hydraulik är väldigt komplex och ofta ska maskinerna utföra avancerade rörelser och funktioner – under extremt utmanande förhållanden. Här samverkar en mängd discipliner som mekanik, elektronik, hydraulik och mjukvara. Kvalitetskraven är höga och tillförlitligheten är avgörande för kundernas vardag.

Matts Lindqvist arbetar i team med kundens beställare och tekniker och montörer på HydX. Gruppen diskuterar fram lösningar som Matts leder från förslag, offert och konstruktion hela vägen till montage och provkörning. Matts arbetar med utformning av såväl teknik som styrsystem och jobbet innebär samarbete med en mängd olika människor – inte minst ute på fältet.

– Det är oerhört viktigt att också lära känna kundens kund, säger Matts Lindqvist. Att gå ut på arbetsplatserna och träffa människorna som ska använda lösningarna vi bygger. Där ser du vilka utmaningar det handlar om, i regn, snö, lera och saltvatten. Du får också en djupare bild kring vad maskinföraren behöver kunna göra. Dessutom är det roligt!

– Att införliva många människor i arbetet är både positivt och lärorikt, säger Matts Lindqvist. Desto mer vi diskuterar med olika parter desto mer erfarenhet kommer upp till ytan och kan tas tillvara. Har vi en öppen dialog får vi fram argument både för och emot olika alternativ. Att kunna kommunicera är en bra egenskap så att man verkligen får fram alla detaljer som inte syns vid första anblick. Har du rätt bakgrund när du kommer till oss, väger viljan att samarbeta och att lära sig nya saker lika tungt som lång erfarenhet.

HydX är en liten effektiv organisation. Det gör att man som anställd har bra överblick över verksamheten, man känner alla och stämningen är familjär. Samtidigt gör det arbetet varierat eftersom du ofta får växla snabbt mellan olika problemlösningar, ofta i flera projekt parallellt. Trots det höga tempot är arbetsmiljön lugn, sansad och behaglig.

– Det hänger ihop med att alla här trivs så bra, säger Matts Lindqvist. Och att vi har koll på vad vi gör. Om man gillar händelserika arbetsdagar är det här ett perfekt jobb. För oss är det också en styrka att kunna erbjuda våra kunder ett helhetsperspektiv, att inte bara jobba på mikronivå, utan förstå hela bilden. Med rörligheten följer också stor frihet med möjlighet att själv styra sin arbetsdag.

Starta din karriär inom Volito Automation som student

Du som vill göra ditt projekt- eller examensarbete hos oss är välkommen att höra av dig. Inom Volito Automation finns möjligheter att göra forsknings- och skoluppgifter såväl ute i verksamheten som på lednings- och stabsnivå.

Våra dotterföretag är alla inriktade på industriell automation och självfallet vill vi komma i kontakt med dig som studerar teknik och automation, men även områden som ekonomi, finans, hr, kommunikation, marknadsföring och ledarskap är av stort intresse.

Vi vill att ditt arbete ska vara till långsiktig nytta, såväl för dig som för oss, kunna leda till konkreta förbättringar i vår verksamhet och ge kunskaper som är nya för branschen.

Våra medarbetare tillhör branschens skickligaste inom sina områden. Det innebär att vi ställer höga krav på kvaliteten i de arbeten som genomförs. I gengäld erbjuder vi stimulerande utmaningar som ger dig värdefulla erfarenheter, och du får tillgång till högt kvalificerade mentorer.

Ett väl genomfört studentarbete innebär möjligheter till framtida samarbeten, praktikplatser eller anställning, för dig som vill lära känna gruppen närmare.

Vi kan med jämna mellanrum erbjuda konkreta fördjupningsuppgifter men vi är också öppna för att diskutera dina egna förslag. Har du redan nu en idé till examensarbete, eller vill diskutera framtida uppgifter, hör gärna av dig till: VD Johan Frithiof, johan.frithiof@volitoautomation.se

Följ oss

Skeppsbron 3
211 20 Malmö
Sverige

040-660 30 00

040-660 30 29