HydX AB, ett bolag inom Volito Automation AB, förvärvar MPS Mini Power Systems AB.

Förvärvet av MPS Mini Power Systems är ett led i Volito Automation och HydX tillväxtstrategi i Norden och stärker HydX som aktör på marknaden genom att nu ytterligare komplettera erbjudandet till sina kunder.

MPS Mini Power Systems, baserat i Borås, är ett företag med ett starkt kundfokus och som har specialiserat sig på att leverera kundanpassade system inom primärt kompaktaggregat och ventilmoduler.

En väsentlig del i HydX strategi är att kunna erbjuda ett brett sortiment för att kunna ta hand om kundens hela behov av hydrauliklösningar. Tillsammans med det tydliga kundfokuset och entreprenörsandan, som har gjort MPS Mini Power Systems framgångsrikt, är detta förvärv en perfekt matchning för HydX säger Mikael Andersson, VD HydX.

Allt sedan starten 2010 har Volito Automation förvärvat och startat bolag inom Industriell Automation. Genom förvärvet av MPS Mini Power Systems, som på ett imponerande sätt skapat en ledande position inom sitt segment, kompletterar vi nu ytterligare vår OEM satsning i Norden säger Johan Frithiof, VD Volito Automation.

Inledningsvis kommer MPS Mini Power Systems att verka som ett dotterbolag till HydX för att vid årsskiftet 2018/2019 fusioneras in och ingå i HydX.

För mer information:

Johan Frithiof, VD Volito Automation AB.

johan.frithiof@volitoautomation.se

Mikael Andersson, VD HydX AB.

mikael.andersson@hydx.se